****BULLS FOR SALE****

 ***HEIFERS FOR SALE***

***News,BLOGS,Sales***

READ Allowdale Blog

LINK to READ Allowdale Blog

Allowdale Herefords

Promote Your Page Too

Allowdale Herefords Sales: very strong market for Pedigree Hereford Heifers , both domestic Market and Export market.

Pedigree Hereford Bull Sales have been strong throughout the year with noticeable change in perception of the breed and a more astute and demanding purchaser.

Allowdale Sultan wins Supreme Hereford Champion at Kilmallock Allowdale Sultan - Supreme Hereford Champion

**ALLOWDALE EXPORTS**

First Export of embryos : Ballyaville Secunda dam of Allowdale Sultan embryos exported to Canada         2012 ET Calves on the ground with XTC Herefords now XTC Ranches 

 

April 2013 Export of cattle:

1 bull to Northern Ireland: Allowdale Sovereign                                           

April 2012 Export of cattle:

1 heifer to Northern Ireland: Pallas 1 Simba Binnie                                            3 heifers to Kazakhstan

April 2011 Export of cattle:                

4 heifers to Northern Ireland Allowdale Sunbeam, Allowdale Buttercup, Allowdale Margo, Allowdale Binnie

3 heifers and 1 Bull to Kazakhstan

 

April 2010 Export of cattle : 

 4 heifers to Northern Ireland Allowdale Amaryll, Allowdale Benison, Allowdale Curly Venus, Allowdale Miss Tribute

 

**ALLOWDALE IMPORTS**

Oct 2011 - Cows Purchased U.S.A.

 

 STAR KKH SSF KESS-A-ME 178Y ET

 STAR KCL COSMIC FORCE 26Y ET purchased from Star Lake sale

 

Nov 2010 Canadian Embryos on the ground:

 

________________________________

                                                                   

GH MISS DIFFENY 216S (GAH 216S) by GH RAMBO 279R ,                               

________________________________

                                                                   

GH PREFORMANCE PASSION 126S (GAH 126S) by GH RAMBO 279R,

________________________________

                                                                   

GH COOPEROBIN 254R (GAH 254R) by GH RAMBO 279R,

________________________________

                                                                   

 

GH COOPEROBIN 254R (GAH 254R) by GH ADAMS TWISTER 416T

________________________________

                                                                   

 

Sep 2010 - Cow Purchased Canada

 

 WATERGROVE TRICIA 17N ET 509T purchased from Hirsche dispersal sale

 

 

Allowdale Herefords  - Törzskönyv Szarvasmarha Tenyésztők története 

Allowdale Herefords székhelyű Co Cork, Írország és alig több mint 85 tenyésztő tehenek, és számos embrió címzettek Cork, embriókból származó szarvasmarhák tartózkodási Kanadában és az Amerikai Egyesült Államok. Tagjai vagyunk az ír Hereford tenyésztőtársaság, tagjai Munster Herefords Branch az ír Hereford Társaság, valamint az ír Hereford Breed-javító Program. Tengerentúli tagságok ausztrál Hereford Társadalom és kanadai Hereford Társaság.

Alapítva 2006-vásárlásokra jól megalapozott és elismert ír, észak-ír, Egyesült Királyság, Kanada és az amerikai tenyésztők, mint Badlingham Herefords, Border Herefords, Ballyaville Herefords, Ballymartin Herefords, Balleen Herefords, Breaney Herefords, Drummurry Herefords, ingyenes Town Herefords, Gageboro Herefords, Grianan Herefords, Haven Herefords, Hirsche Herefords, Lillybrook Herefords, Moyclare Herefords, Pallas Herefords, Star-tó szarvasmarha farm, Trillick Herefords, Westwood Herefords & XTC Herefords now XTC Ranches.

Allowdale Herefords úgy vélik, hogy Hereford szarvasmarha továbbra is parancsolok a premier helyet a húsmarha ágazat az elkövetkező években amiatt, hogy hatékony kihasználása gyep és szántó bi-termékek, ugyanabban az időben, mint a kiváló minőségű marhahús. Azért választottuk a Hereford fajta különösen annak a ténynek köszönhető, hogy Herefords alapítottak mintegy két és fél évszázaddal ezelőtt, mint a termék szükségszerűség, a takarékos és vállalkozó mezőgazdasági termelők, akik elhatározták, hogy készítsen marhahúst a bővülő élelmiszerpiacon által létrehozott ipari forradalmat. Allowdale Herefords úgy vélik, hogy a marhahús termelése kell alapulnia természetes hozzáférhető környezetvédelmi eszközök, amelyek bőven található Írország.

Meghívjuk Önt böngészhet honlapunkon és lépjen kapcsolatba velünk + 353-87 61 36 750 vagy Herefords@Allowdale.com ha bármilyen kérdése van, vagy szeretné megvitatni Származás Hereford tenyésztési!

Miért Herefords?

A Philpott család már mezőgazdasághoz Cork, Írország, mivel jöttek Angliába tulajdonosokat I. Erzsébet angol királynő

Allowdale Herefords jött létre 2006-ban Abban az időben voltunk gazdálkodás 800 alföldi tenyészanyajuhok. Azt akartuk, hogy változatossá miatt a növekvő költségek állati takarmány, és úgy döntöttünk, hogy megvásárolja a törzskönyv Hereford tehenek borjak lábánál.

Azért választottuk Hereford marha fajta volt, mert alacsony karbantartási igénnyel és nagy temperamentum. Ezen kívül, mint mi található a szívében tejtermékek ország Észak-Cork - mi előnyös a helyi piac számára a bikák.

Fő célok Hereford szarvasmarha-tenyésztők az, hogy mi bull ügyfelek tanulékony, könnyű ellés bikák veszélyeztetése nélkül növekedési üteme és a könnyű lekaparás.

Azért választottuk a vetömagkészletet néhány, a legjobb állományok Írország és az Egyesült Királyság; A tehenek Badlingham - AG Wright, Ballymartin - Gus Kingston, Ballyaville - Joe Deverell, Balleen - Tom Brennan, Border - Stan Quan, Breaney - Kathleen Tynan, Droumdaniel - Gene Lynch, Drummurry - Ronnie Howe, ingyenes Town - Richard Bradstock, Haven - Edward Lewis, Westwood - Clive Davies. 2007-ben 31 állatot importáltak Herefordshire, Cambridgeshire és Worcestershire. A üszők érkeztek Balleen - Tom Brennan, Breaney - Katherine Tynan, Grianan - Tom és Anselm Fitzgerald, Haven - Edward Lewis és Trillick - JJ Farrell

Az első állomány bull Border Általános V25-tól vásárolták Stan Quan Border Herd. Border Általános V25 nevelt minket szép borjú, hosszasan és gyorsan felkelni, és szopni. Míg ő lemért több mint 1000 kg, 2 éves, ő állomány könnyen ellett. Hisszük, hogy ez azért van, mert az ő viszonylag kis feje, és ő extra hosszúságú, a borjak általában korszerűbb.

A jelenlegi állomány bull Badlingham Boxer-tól vásárolták AG Wright és Co Badlingham állomány. Badlingham Boxer ki Badlingham Blossom 96 jó show tehén az egyik legkövetkezetesebben sikeres tehéncsaládok az angol Hereford törzskönyvet. Badlingham Boxer egy erőteljes, sötét Red Bull kinek kell megfeleljen Border Általános V25 tehenek.

Miközben elkezdtük tenyésztés Hereford szarvasmarha 2006-ban - már volt egy jó kezdet az üzleti - 2007-ben eladtuk 15 Származás Hereford bikák köztük egy eladó bajnok, 2008-ban értékesített 22 Származás Hereford bikák és néhány Származás Hereford üszők. 2009-ben eladott 20 Származás Hereford bikák és néhány Származás Hereford üszők. Ebben az évben 2011-ben, bár még mindig május, eddig már eladott 30 Származás Hereford bikák és néhány Származás Hereford üszők.

Ami a tehénállomány, most már elérte a kitűzött 75 tehenet. Mint minden állomány, selejtezés ugyanolyan fontos, mint a tenyésztés. Szeretjük a tehenek, hogy jó hosszú, sok tejet és a hang láb - minden, hogy nem méri fel leselejtezik.

Rendkívül hálásak vagyunk, hogy Richard Bradstock Szabad Város amely lehetővé teszi számunkra, hogy vesz Free Town Panorama - a gát a Szabad Város diktátor. Ingyenes Town diktátor a 2008-as Legfelsőbb bajnok Tenbury. Ingyenes Town Panorama es büszkeségünket és az ő üszők Allowdale Perdita és Allowdale Phaedra keres nagyon ígéretes.

A záró, szeretném megköszönni minden kollégám tenyésztők a segítséget és bátorítást. Tettünk sok jó barát tenyésztésben történő Hereford szarvasmarha. Mint egy vállalkozás, ez egy sokkal kielégítőbb, mint küldő bárány ki a gyárból. Mindig van egy kis izgalom, amikor egy tehén borjú - talán ez az egyik, hogy megnyerjük a Tullamore Show!

Liam Philpott

 

 
Copyright © 2006-2021.             Allowdale Herefords , Knocknacolan, Kanturk, Co. Cork, P51 F677 Ireland        All Rights Reserved.